About

Nog meer schrijven? Ja! Ik lijk misschien gek, want voor mijn PhD schrijf ik ook al veel. Maar ik vind het heerlijk. Bovendien schrijf ik daarvoor in het Engels en daar kan ik me nog lang niet zo goed in uitdrukken als ik zou willen. En ik heb altijd al een blog willen beginnen, dus nu ik een half jaar in de VS verblijf, lijkt me nu hét moment. 

In de VS heb ik alle tijd van de wereld om te doen wat ik wil. Geen verplichtingen, op een beetje werken na dan. En dus wil ik me concentreren op twee dingen die ik daar in overvloed zijn en hier te weinig aan toe kom: de natuur in en yoga. California kent vele nationale parken en San Francisco schijnt een waar yoga walhalla te zijn. Dat kan ook bijna niet anders in een stad die bekend staat om zijn hoge hippie gehalte. Oftewel, geen excuses meer, maar, hup, naar die yogales en die wandelschoenen aan! En daar ga ik dus over schrijven!

Dat biedt yogi en natuur fans hopelijk inspiratie en mij focus. Ik merk dat ik me in Nederland soms te veel laat mij slepen door het ritme van anderen. Want ja, natuurlijk vind ik het leuk om een drankje te doen of samen te eten met vriendinnen. Maar in combinatie met werk en andere verplichtingen blijft er daardoor weinig tijd over voor what makes me happy. Herkenbaar? Ik las laatst het artikel “Tijd voor jezelf” van Psychologie Magazine, zo interessant! En met hele bruikbare tips. Maar nu is het wel tijd om die gewoon op te volgen en deze blog te starten! 

Naast over alle hiking trips en de wondere wereld van yoga (want ik blijf me verbazen over wat ik daar mee maak), zal ik hier ook schrijven over mijn ervaringen met de Amerikaanse cultuur. Zo houd ik de thuisblijvers op de hoogte van mijn wel en wee daar aan de andere kant van de wereld.        

Veel leesplezier!