Into the USA

Weer bericht

Als Nederlander hoor ik natuurlijk wel een stukje over het weer te schrijven. Je zou denken, California, dus 24/7 zon, maar hier in de Bay area vertoont het weer af en toe kuren. Toen ik hier in augustus aankwam, was het iedere ochtend tot ongeveer 11 uur bewolkt, maar daarna klaarde het op en scheen de zon. Je kon er bijna je klok op gelijk zetten. Die bewolking komt door de mist die vaak in San Francisco hangt: de warme lucht uit het binnenland wordt afgekoeld boven de oceaan en blijft vervolgens hangen, omdat het hier nooit waait. Gelukkig maar. Als het hier zo zou waaien als in de Zeeuws-Vlaamse polders zou ik niet fietsen denk ik. Heuvels en tegenwind, er is een grens hoor 😉

Die mist is wel echt heel plaatselijk: ik was een keer wandelen met mijn huisgenoot in het Golden Gate park en we liepen letterlijk de mist in. Hoe dichter we bij de oceaan kwamen, hoe dikker de mist werd. En kouder.. Maar iedereen beloofde me dat september en oktober de zonnigste maanden van het jaar waren en daar hebben ze gelijk in gehad. Op letterlijk 1 dag na zijn er een paar druppels gevallen.

Toch mocht ik afgelopen weekend de mist weer ervaren. Ik was een weekendje weg aan de kust, georganiseerd door Fulbright (de organisatie waarvan ik mijn beurs ontvang). Op vrijdag scheen de zon volop en was het heerlijk op het strand.

Maar toen we zaterdagochtend wakker werden, was ie daar: de mist. We gingen toch maar hiken, maar ons uitzicht was zwaar beperkt.

Je voelde zelfs de waterdruppeltjes: alsof je letterlijk in een wolk liep, bizar. We bleven de hele dag naar de lucht staren in de hoop dat het zou opklaren, maar helaas. Terwijl de lucht in San Francisco, op nog geen 20 km, strakblauw was. Een meisje dat pas op zaterdagochtend kon aansluiten, vertelde dat halverwege de Golden Gate bridge het opeens mistig werd. Dat is zo typisch dat Whatsapp hem zelfs in zijn symbool in de mist heeft gehuld.

Onze wandeling ging naar een vuurtoren, waar ze een misthoorn hebben. Vanaf daar zouden we ook de Golden Gate bridge aan de overkant moeten zien, maar helaas bleef dat beperkt tot een pilaar.

Ik heb wel zeehonden kunnen spotten in de zee. En ook nog dolfijnen (mijn kinder droom kwam uit!), stinkdieren (die kwamen ons lastig vallen tijdens het kampvuur), en een hert (dat verschrikt voor ons weg rende).

Iedereen vertelde me ook dat in november het regenseizoen begint. En ja hoor, er was regen voorspeld op 1 november, maar die bleef toch uit tot gisteren, 2 november. Bijna goed 😉 Ik kon het alleen niet echt regen noemen. Even regende het wat harder (ik zat natuurlijk net op de fiets), maar dat was binnen 5 minuten over; daarna vielen er alleen af en toe wat druppels. Dus ik denk dat ik ‘regenseizoen’ met een korreltje zout moet nemen. Iedereen schijnt hier ook helemaal in paniek te raken als het gaat regenen. Niemand durft dan meer te fietsen. Schijtluizen, ze zouden eens een jaartje naar Nederland moeten komen..

De bladeren beginnen hier nu ook wel te vallen, maar het is nog steeds relatief warm, zo’n 18 graden. Ik schrijf deze blog dan ook vanuit de tuin, in het zonnetje. Dus al met al heb ik het hier zo slecht nog niet 😉

1 thought on “Weer bericht”

  1. Leuk stukje Christel😁 dan zouden ze hier niet zoveel moeten fietsen die Amerikanen😉 geniet nog van het lekkere weer, hier zijm vandaag de eerste hagelbuien gevallen van de winter…..

Leave a Reply

Your email address will not be published.