Into Yoga

Yoga, yoga en nog eens yoga

Alles en iedereen ademt hier yoga. Op elke straathoek vind je een yoga studio, maar ook buiten in de open lucht worden yogalessen gegeven. Ook gewoon op een openbaar plein midden in de drukte van San Francisco. Of op een grasveldje op de universiteitscampus, daar kijkt niemand van op. Behalve toeristen dan (ik vrees dat ik daar ook nog onder val..) Ook individuen doen yoga als ze daar zin in hebben. Laatst was ik aan het wandelen in een park in San Francisco en daar deed een man van middelbare leeftijd een brug (jeweetwel, ondersteboven op handen en voeten :p). Tuurlijk haha. Zelf heb ik twee weken geleden meegedaan aan een yoga event op het strand van Outdoor yoga sf. Ik denk dat er zo’n 100 mensen meededen: iedereen had een koptelefoon zodat we de yoga teacher konden volgen die ons instructies gaf via een microfoon.

Yogaaa

Dat was echt magisch: het geeft echt een kick om met zoveel mensen tegelijk yoga te doen. En dan ook nog eens op het strand, in de branding. Het einde was helemaal geweldig: de yoga teacher speelde op haar gitaar en zong er live bij. En daarna nog tot zonsondergang gedanst op de muziek van verschillende dj’s (er was silent disco). Voor nog meer sfeer impressie: zie hier de foto’s). 

Silent disco!

Niet alleen het yoga aanbod is enorm, ook de hoeveelheid yoga teachers is bizar: ik denk dat er bijna meer teachers dan studenten zijn. In de studio in Eindhoven waar ik een abonnement had, zijn er twee leraren die alle lessen geven. Hier wordt letterlijk iedere les door iemand anders gegeven. En bij de gemiddelde yoga studio zijn er 5 a 6 lessen per dag, kun je nagaan. Dat is superleuk, want iedere leraar heeft zijn eigen stijl. Ik probeer er zoveel mogelijk uit, maar ze allemaal uitspelen is onbegonnen werk helaas.

Ik wil namelijk ook zoveel mogelijk studio’s afgaan. Groot voordeel is dat die allemaal een aanbieding hebben voor nieuwe studenten, want yoga is prijzig, zeker hier. Ik heb nu 1 studio gehad: square one yoga. Die was het dichtste bij huis en mijn huisgenoot heeft daar ook een abonnement, dus dat was een veilige eerste keuze. Ik ga nu gemiddeld zo’n 3x per week en merk dat dat een groot verschil maakt ten opzichte van die ene keer dat ik Eindhoven ging. Goed, ik ben nog geen slangenmens, maar toch al een stuk soepeler 🙂 Het helpt me om mijn nek- en schouderklachten enigzins te beperken en om te ontspannen. Een yogales eindigt altijd met een eindrelaxatie. Gedurende 15 minuten mag je dan nergens aan denken en moet je stil blijven liggen. Supermoeilijk vond ik dat in het begin. Maar het lukt me steeds beter en het is eigenlijk heel fijn om even nergens aan te denken en gewoon te zijn. Haha ik weet het, ik klink al net zo zweverig als een hippie. Maar het is echt zo!

Afgelopen week ben ik bij nummer 2 van de 5 studio’s op mijn lijstje begonnen. Daar word ook zumba gegeven, dus dat leek me wel leuk ter afwisseling. Alleen yoga is me af en toe iets te soft, ik moet me ook af en toe flink in het zweet kunnen werken met cardio. Niks beters dan het gevoel na zo’n workout. En zumba is eigenlijk gewoon gestructureerd losgaan op muziek, dat voelt niet eens meer als sporten, dus helemaal leuk!. Wel heel moeilijk, al die danspasjes. Ik voelde me echt een stijve Nederlander tussen alle latino’s in de les. Maar goed,na 3 lessen zou ik goed mee kunnen moeten doen, dus ik zet nog even door. En wie weet kom ik dan wel én soepel in ledematen én soepel in de heupen terug 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.