Into the USA

Het wonder dat de Golden Gate bridge heet

Dit weekend mocht ik voor het eerst de Golden Gate bridge aanschouwen. Het was al een paar maanden mijn screensaver, dus werd ook wel tijd om hem in het echt te zien. Het plan was om overheen te fietsen, maar dat plan viel in duigen want mijn huisgenoot kreeg op de weg ernaartoe een platte band. Dat was al de tweede keer dat het mislukte, de eerste keer liep onze planning in de soep. Maar drie keer is scheepsrecht zeggen ze, dus de volgende keer zou het wel moeten lukken. Tenzij dit idee vervloekt is natuurlijk..

In plaats daarvan namen we de boot naar de overkant, want het eerste plaatsje daar, Sausulito, is een super schattig vissersdorpje. Of ja, normaal gezien dan, helaas was het nu overspoeld met toeristen. Dit kwam waarschijnlijk omdat het Labor day weekend was, maar daar hadden wij als naïeve buitenlanders niet over nagedacht. Gelukkig hadden we een heerlijke lunch bij een visrestaurant waar de vis zo uit zee kwam.

Yummm, verse tonijn 🙂

Daarna deden we een tweede poging om de bridge te bereiken. Dat lukte weliswaar, maar onze Über chauffeur zette ons aan de overkant af, terwijl we hem juist te voet wilde oversteken. Plan weer mislukt.. Maar, we waren er nu wel heel dichtbij! En ook dan is ie indrukwekkend. Fascinerend zelfs, terwijl het eigenlijk toch maar gewoon een brug is. Ik denk dat de combinatie met de zon die schittert in het water hem doet. Vanaf de kustlijn van San Francisco kun je wel prachtige foto’s maken. Dus hebben we dat maar gedaan.

Supermooi toch?
Ik ben verliefd
Vanaf Fort Point

En nu heb ik dus een screensaver van mijn eigen foto 🙂 Was het uiteindelijk toch nog een geslaagd tripje!

1 thought on “Het wonder dat de Golden Gate bridge heet”

Leave a Reply

Your email address will not be published.